U bent hier

Gezondheidszorg in Den Bosch

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten. Het studentenleven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl. Wonen in Den Bosch betekent dat je op zoek moet naar de juiste gezondheidsinstanties in Den Bosch, dit keer zonder advies van je ouders. Onder gezondheidsinstanties verstaan we alle instanties die als doel hebben om jou gezond te houden óf te maken.

Hoe vind je een goede tandarts, huisarts of eerste hulp in Den Bosch? Waar kan je (na een uit de hand gelopen avond) in Den Bosch een SOA test doen? Wat kun je laten onderzoeken bij de GGD? Bestaat zorgtoeslag voor studenten? Wellicht vinden je ouders het betalen van je zorgpremie mooi geweest en regel je als student zelf je zorgverzekering. Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering en gelden er speciale regels en kortingen voor studenten?

Kortom: hoe leid je een gezond (studenten)leven in Den Bosch? Een overzicht van alle informatie die je nodig hebt om gezond te blijven óf te worden in Den Bosch.

Studenten met burn-out en hoe te voorkomen

Steeds meer studenten krijgen verschijnselen of last van een burn-out, omdat zij erg onder druk staan: deadlines vanuit de studie, veel sociale verplichtingen, werken naast je studie om überhaupt je studie te kunnen betalen en nooit eens rust, omdat je altijd in verbinding staat met al je vrienden via je telefoon....

SOA testen Den Bosch

Studenten vormen één van de vijf risicogroepen van een seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA). Je kunt een SOA hebben zonder dat je er iets van merkt. Lees hier waar je SOA kunt testen in Den Bosch.

GGD Den Bosch

De Gemeentelijke Gezondsheidsdienst Den Bosch, de GGD, ontwikkelt het gezondheidsbeleid en zorgt voor de uitvoering. Bij de GGD kun je onder andere terecht voor informatie over SOA’s en voor vaccinaties als je op reis gaat.

Eerste Hulp in Den Bosch

Met spoed zorg nodig in Den Bosch? Bekijk het overzicht van Eerste Hulp posten, nacht apotheken en spoed huisartsposten inclusief contactgegevens en locaties in Den Bosch.

Huisarts in Den Bosch

Als je in Den Bosch gaat studeren en wonen, is het verstandig een huisarts in Den Bosch te hebben. We verzamelden verschillende tips om een huisarts te zoeken!

Tandarts in Den Bosch

Als je in Den Bosch gaat wonen tijdens je studententijd is het handig om een tandarts in de buurt te hebben. Hoe vind je een tandarts? Waar let je op bij het zoeken naar een goede tandarts in Den Bosch? De beste tips voor jou!

Zorgverzekering voor studenten

Zorgverzekering als student nodig? Wij waren benieuwd of er speciale zorgverzekeringen voor studenten zijn. Bestaat er zoiets als een zorgverzekering met studentenkorting? Wij stelden onze vragen aan een onafhankelijke expert.

Zorgverzekering regelen

Als je ouder bent dan 18, dan ben je wettelijk verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Verzekeringen zijn misschien niet boeiend en leuk om je in te verdiepen. Maar het kan je geld besparen.