Skip to main content

5 leuke originele dates in Den Bosch

Heb je een eerste date? Of heb je geen inspiratie meer voor die volgende date? Geen probleem! Wij helpen je met het vinden van een leuke date. Je bent al twee keer bij die pizzeria gaan eten en naar de bios geweest, maar nu wil je iets originelers proberen. Iets wat jouw date niet verwacht. Neem de onderstaande 5 date ideeën eens door en kies degene die het best past bij jou en bij je date. Of als het heel gezellig is, kun je ze natuurlijk allemaal proberen. ;)

1. Bossche bollen maken

Als je in Den Bosch woont ben je vast en zeker bekend met de Bossche bollen. Ook als je niet in Den Bosch woont staat de stad bekend om deze lekkernij. Maar wist je dat je deze ook zelf kunt maken? Dit is een superleuke date, want je bent iets actiefs aan het doen zonder heel sportief te zijn (het tegendeel juist als je ze nog gaat opeten erna). Je hebt de hele tijd een goed gespreksonderwerp, maar als je over iets anders wil praten kan dat ondertussen natuurlijk ook. Klinkt goed toch?

2. Sushi eten

Als je uiteten gaat ga je toch meestal voor Italiaans of een hamburger, terwijl sushi eten net wat bijzonderder is op een date. Als je sushi eet kun je samen heel veel lekkere hapjes uitproberen, doordat een sushi restaurant vaak met een all you can eat concept werkt. Je kiest en bestelt samen de gerechten en eet ze daarna samen op. Vaak staat er op de kaart nog veel meer dan alleen sushi, je kunt namelijk ook denken aan gyoza of edamame boontjes. Eten delen op een date maakt het extra gezellig. Zo kom je er meteen achter wat je date allemaal wel en niet lekker vindt. Sushi Den Bosch is een perfecte date!

3. Check de street art van Den Bosch

Wandelen is altijd een leuke activiteit om te doen met je date, want wanneer praat je fijner dan tijdens het wandelen? Een wandeldate is nog leuker wanneer je een doel hebt waar je naartoe wandelt. Een perfecte wandeling in Den Bosch is als je langs alle verschillende gave street art loopt. Stippel dus een leuke route uit langs de schilderijen van verschillende kunstenaars. 

4. Picknicken in het Zuiderpark

Koop wat leukere hapjes, maak thuis alvast wat mini wraps en schaf een fles wijn of een sixpack desperado's aan. Neem dit samen met een kleedje en een muziekbox mee naar het park en je hebt gegarandeerd een gezellige middag (als je date ook gezellig is natuurlijk). In het Zuiderpark in Den Bosch kun je in de winter ook vaak nog genieten van een schaatsbaan en in de zomer stijgen hier onder andere veel luchtballonnen op. Er valt in ieder geval genoeg te zien. Kleine tip: koop geen fles wijn met een kurk als je geen kurkentrekker meeneemt.

5. Ga klimmen

Hebben jullie zin om iets actiefs én origineels te gaan doen? Ga klimmen! In Den Bosch zit een grote klimhal waar iedereen mag klimmen, ook als je dit nog nooit gedaan hebt. Op deze date kan je geheid samen lachen en je kan er zelfs nog een kleine competitie aan hangen. Degene die het minst hoog kan klimmen moet het eerste rondje drankjes voor erna betalen bijvoorbeeld. 

Met deze 5 date ideeën kun jij jouw date verassen op een originele en gezellige dag!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Inschrijven

Den Bosch Studentenstad

Ga jij studeren in Den Bosch? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Den Bosch heeft diverse hogescholen en een universiteit die verschillende hbo- en wo-opleidingen aanbieden. Ook kun je in Den Bosch makkelijk de overstap van mbo naar hbo maken. En weet je al of je lid wordt van een van de Den Bossche studentenverenigingen? Je vindt hier alle informatie die je nodig hebt als je in Den Bosch gaat studeren!

Wil je tijdens je studietijd niks missen van het studentenleven in Den Bosch Studentenstad?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Studeren in Den Bosch

Ga jij studeren in Den Bosch? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Bosch

Ga je in Den Bosch studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Bosch en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Bosch

Er zijn heel veel redenen om in Den Bosch te studeren, maar ook genoeg om er tijdens je studententijd te wonen! Deze gezellige Brabantse stad heeft studenten van alles te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Bosch

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Bosch Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Bosch

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten. Het studentenleven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.