Skip to main content

5 tips om op gas te besparen

De gasprijzen rijzen de pan uit, en niet zo'n beetje ook. Veel studenten betalen een inclusief huurprijs: dan heb je mazzel! Maar er zijn nog genoeg studenten die zelf gas, water en licht moeten regelen. Wij hebben 5 tips om gas te besparen. Lees je mee?

1. Een graadje later

Ben jij gewend om iedere winter lekker te stoken? Die tijden zijn helaas voorbij, dus tijd om de thermostaat een graadje lager te zetten. Een extra paar sokken aan, dikke trui aan en gaan! Zit je nog steeds bibberend op de bank? Er zijn elektrische dekens te koop waar je onder kunt liggen. Elektrische onderdekens kennen we wel, die leg je tussen het matras en hoeslaken. Maar ik bedoel echt een lekker dekentje voor op de bank, maar dan elektrisch op te warmen. Heerlijk om onder te liggen op de bank, om je benen heen te slaan terwijl je thuis aan het studeren bent of voor die koude nachten in bed. Stroom wordt ook duurder nu, maar nog altijd goedkoper dan gas!

2. Koken

Als je op gas kookt is het lastig om daar echt op te besparen, je moet natuurlijk wel gewoon eten. Je kan bijvoorbeeld wel twee keer per week een volledige ovenmaaltijd maken. Daar bedoelen we geen pizza mee ;-) Maar bijvoorbeeld een aardappel ovenschotel, ovengroenten en (zelfgemaakte) krokante kip. Toch koken op het fornuis? Kook dan water voor in de waterkoker zodat het gas minder lang aan hoeft te staan en maak eten voor meer dagen zodat je 't de volgende dag kan opwarmen!

Wil je graag wat gezonder eten? Lees dan gezonder lunchen tijdens lange collegedagen!

3. Douchen

Douchen kost ook aardig wat gas, dus tijd om daar ook op te besparen. Ook daar geldt dat een graadje kouder douchen al helpt, maar wil je liever toch lekker warm onder de douche staan? Douche om de dag of maak om de dag je haar niet nat, dan ben je er weer sneller onder vandaan. Ook kan je efficiënter douchen door niet alle stappen na elkaar te doen, maar sommige dingen overlappen. Dus doe shampoo in je haar, scheer je benen terwijl de shampoo intrekt. Spoel je haren uit, doe conditioner of een haarmasker in en was gelijkertijd je hele lijf met zeep. Spoel daarna uit en zorg dat alle zeep weg is van je lijf. Zo ben je veel sneller klaar!

4. Investeer in een boiler in de keuken

Gebruik je vaak de warme kraan in de keuken? Dan is 't misschien wel zinvol om te investeren in een boilertje in de keuken. Een goede boiler koop je al vanaf €100,- en dat verdien je met die huidige gasprijzen vrij snel terug. Het water in de boiler wordt warm gemaakt via het stroomnetwerk, op die manier hoeft niet iedere keer je cv ketel aan te slaan als je warm water nodig hebt. Dit kan bij gemiddeld gebruik van warm water jaarlijks al €175,- besparen en dat is toch mooi meegenomen!

5. Isoleren

Tot slot is het allerbeste natuurlijk om je huis te (laten) isoleren, maar als je jouw kamer of appartement huurt begrijpen we dat dit niet zomaar mogelijk is. Ga in ieder geval het gesprek aan met jouw huisbaas. Wijs de huisbaas op mogelijke subsidies als het huis wordt geïsoleerd.

 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Inschrijven

Den Bosch Studentenstad

Ga jij studeren in Den Bosch? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Den Bosch heeft diverse hogescholen en een universiteit die verschillende hbo- en wo-opleidingen aanbieden. Ook kun je in Den Bosch makkelijk de overstap van mbo naar hbo maken. En weet je al of je lid wordt van een van de Den Bossche studentenverenigingen? Je vindt hier alle informatie die je nodig hebt als je in Den Bosch gaat studeren!

Wil je tijdens je studietijd niks missen van het studentenleven in Den Bosch Studentenstad?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Studeren in Den Bosch

Ga jij studeren in Den Bosch? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Bosch

Ga je in Den Bosch studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Bosch en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Bosch

Er zijn heel veel redenen om in Den Bosch te studeren, maar ook genoeg om er tijdens je studententijd te wonen! Deze gezellige Brabantse stad heeft studenten van alles te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Bosch

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Bosch Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Bosch

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten. Het studentenleven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.