Skip to main content

Coronaproof in contact blijven met je vrienden

Het is toch wat, deze gekke coronatijd. Het beperkt ook vooral de studenten in het sociale leven. Colleges volgen in een grote zaal kan niet meer en ook bij elkaar op bezoek gaan, gaat vaak lastig. Voor veel van ons is dit een eenzame tijd en daarom hoop ik je op deze manier wat tips te geven om toch nog met je mede studenten en vrienden in contact te blijven!

Videobellen

Natuurlijk vervangt het geen festival of leuk avondje uit, maar het kan je zeker goed doen. Bel af en toe een vriend of vriendin om even bij te kletsen. Dit doet veel goeds en geeft je energie! Wist je dat je eenzaam voelen slechter voor je is, dan 15 sigaretten per dag roken? Wow! Elkaar even spreken kan je nieuwe inzichten geven en is natuurlijk vooral ook heel gezellig. Het beste voor je mentale gezondheid is iets afspreken op een reguliere basis. Het moet echter natuurlijk geen moetje voor je worden en vooral ook leuk blijven. Probeer daar een goede balans in te vinden.

Ga naar buiten

Naar buiten gaan zorgt ervoor dat je jezelf rustiger gaat voelen en je stress level omlaag gaat. Ga dus lekker met een vriend of vriendin buiten sporten, wandelen of picknicken in het park als het zonnetje door komt. Zeker nu de lente er aankomt, het zonnetje weer gaat schijnen en het om ons heen weer groen begint te kleuren, worden de meeste mensen daar een stuk vrolijker van. Ga er dus even met iemand tussenuit in plaats van alleen maar achter een schermpje te zitten.

Zoom

Via Zoom kun je natuurlijk met een heel veel mensen tegelijkertijd afspreken. Je kunt op deze manier bijvoorbeeld een pubquiz organiseren, een spelletjesavond, keihard op muziek meedansen of gewoon lekker borrelen met z’n allen. Er zijn genoeg mogelijkheden. Er zijn veel leuke online spellen die je met vrienden kunt doen. Zo bestaat er iets als quarantaine teambuilding, een online moordspel of een online escaperoom. Er zijn dus genoeg mogelijkheden!

Koken

Het klinkt misschien suf, maar experimenteren met nieuwe gerechten kan best leuk zijn. Nodig een vriend of vriendin uit en kook een heerlijke maaltijd voor elkaar. Of maak allebei een gang. Op deze manier kun je ook je eigen receptenlijst uitbreiden en het is een leuk alternatief voor uit eten gaan. Thuis uitgebreid koken is tenslotte het nieuwe uit eten geworden! Maar jullie kunnen natuurlijk ook je bakkunsten uitbreiden, nieuwe ijs smaken bedenken of wat dan ook. Maak het lekker gek en maak er gewoon het beste van!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Inschrijven

Den Bosch Studentenstad

Ga jij studeren in Den Bosch? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Den Bosch heeft diverse hogescholen en een universiteit die verschillende hbo- en wo-opleidingen aanbieden. Ook kun je in Den Bosch makkelijk de overstap van mbo naar hbo maken. En weet je al of je lid wordt van een van de Den Bossche studentenverenigingen? Je vindt hier alle informatie die je nodig hebt als je in Den Bosch gaat studeren!

Wil je tijdens je studietijd niks missen van het studentenleven in Den Bosch Studentenstad?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Studeren in Den Bosch

Ga jij studeren in Den Bosch? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Bosch

Ga je in Den Bosch studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Bosch en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Bosch

Er zijn heel veel redenen om in Den Bosch te studeren, maar ook genoeg om er tijdens je studententijd te wonen! Deze gezellige Brabantse stad heeft studenten van alles te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Bosch

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Bosch Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Bosch

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten. Het studentenleven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.