De ideale bijbaan voor studenten vind je zo!
Als je student bent anno 2020 heb je het niet altijd even makkelijk. Vrijwel iedere student bouwt tegenwoordig een studieschuld op. Als je dan ook nog op jezelf woont kun je eigenlijk niet anders dan maandelijks hoge bedragen lenen. Een bijbaantje zorgt ervoor dat je wat minder kunt lenen of wat ruimer kunt leven. Maar de leuke bijbaantjes vinden is soms wat lastig. Wij geven je tips!
Studiegerelateerde bijbaan
Je hebt bijbaantjes die je alleen hebt om geld te verdienen, maar je kunt ook kiezen voor een studiegerelateerde bijbaan. Dit is een bijbaan in het werkveld van de studie die je doet. Op deze manier kun je werkervaring op doen wat heel goed staat op je cv. Op vacatures van startersfuncties zijn ze vaak op zoek naar mensen die net zijn afgestudeerd zijn, maar wel een aantal jaar ervaring hebben. Een studiegerelateerde bijbaan is dus zeker het overwegen waard!
Bijbaan voor studenten via LinkedIn
LinkedIn is tegenwoordig dé manier om je nieuwe baan te vinden. Dit geldt voornamelijk voor echte, grote-mensen-banen, maar ook bijbaantjes en stages zijn te vinden. Je kunt bij jouw profiel aangeven dat jij op zoek bent naar een baan voor studenten of stage. Mensen die op zoek zijn naar werknemers kunnen op deze manier heel gemakkelijk filteren op wie op zoek is naar een baan, bijbaan, startersfunctie of een stage.
Zorg dat je een goed en sterk cv op jouw profiel hebt staan. Als je het moeilijk vindt om een goed cv te maken, dan hebben we tips voor het schrijven van je cv voor je. In een bericht vertel je waar je naar op zoek bent. Een klein of groot bedrijf, wat jou gemotiveerd maakt om nieuwe dingen te leren, maar vooral wat jij toevoegt binnen het bedrijf mocht je worden aangenomen.
Mail je cv naar bedrijven
Iedereen heeft wel een lijstje met bedrijven waar we ooit zouden willen werken. Waarom mail je niet naar een van deze bedrijven? Stel je open en doe je verhaal. Stuur een goede motivatie mee en je cv waarmee je hen kunt overtuigen. Een nee heb je, ja kun je krijgen. Er bestaat een reële kans dat je een nee te horen krijgt. Maar misschien krijg je goed advies van de hoogste baas, raden ze je aan om over 5 jaar nog eens terug te komen of geven ze je tips om jouw kennis te kunnen vergroten. Je hebt je in ieder geval van je beste kant laten zien, wat altijd goed is!
Studentondernemer
Een andere manier om wat extra geld in het laatje te krijgen, is door geld te verdienen met iets waar jij goed in bent! Ben jij een ster in het bouwen van websites, het ontwerpen van grafisch werk, ben jij goed in pottenbakken, werk jij graag met cijfers of zou jij dolgraag jouw foto's willen verkopen? Go for it! Ondernemen naast je studie is iets wat steeds meer studenten doen, dus gek is het niet. Schrijf je in bij de KvK en kijk of je in aanmerking kunt komen voor de KleinOndernemersRegeling (KOR). Dat scheelt je weer aangifte doen per kwartaal. Voor meer gedetailleerde informatie kun je altijd contact opnemen met de Kamer van Koophandel.