Skip to main content

De onontdekte parels van Zwolle

Zwolle kent veel bekende hotspots waar mensen graag komen om bijvoorbeeld hun kopje koffie te drinken, te wandelen, of om cultuur te snuiven. Bekende punten zoals de Grote Kerk zijn bij een bezoek aan Zwolle niet te missen, maar er zijn ook genoeg onontdekte parels van Zwolle! Wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet

Museum de Fundatie

Bij veel Zwollenaren is Museum de Fundatie wel bekend, maar bij veel studenten nog niet. Het museum bezit en beheert een grote collecties en tentoonstellingen aan kunst. Je kan als student zelfs voor €6,00 naar binnen!

Mocht je nou helemaal niet van kunst houden? Het is zeker de moeite waard om toch even langs te fietsen, het gebouw is namelijk erg mooi! Daarnaast is dit absoluut een Instagrammable place! ;)

Blijmarkt 20, Zwolle

Kootuur Butik

Kootuur Butik is een begrip in de stad, maar veel bezoekers kennen het nog niet. Het Scandinavische winkeltje ligt midden in de stad en het is zeker de moeite waard! Bij Kootuur Butik winkeltje leggen ze de focus op functionaliteit en bruikbaarheid. En dat zie je terug in hun verzorgingsproducten, kleding, accessoires en sieraden. Daarnaast kan je tijdens het winkelen altijd terecht voor een kopje koffie!

Oude Vismarkt 24, Zwolle

Zwolse Balletjes

In Den Haag heb je de Haagse Hopjes, in Zwolle heb je de Zwolse Balletjes. Deze lekkernijen zijn bij veel Zwollenaren bekend, ik had er eerlijk gezegd nog niet van gehoord. Het unieke en authentieke snoepje is al heel oud, ze komen namelijk uit 1845! De snoepjes worden gestoken uit suikerdeeg en zijn verkrijgbaar in alle soorten en smaken. In Zwolle worden ze nog origineel gemaakt in de stekenbakkerij in het ‘Balletjeshuis’ aan het Grote Kerkplein.

Grote Kerkplein 13, Zwolle

Huur een bootje – Hiawacha Actief

Zwolle heeft prachtige grachten door de stad lopen, alleen hier staan ze niet zo bekend om. Het is enorm gezellig om op een mooie dag een bootje te huren met klas- of huisgenoten en te varen door de stad! Bij Hiawatcha verhuren ze bijvoorbeeld sloepen, kano’s, kajaks, waterfietsen en je kan zelfs suppen! Mocht je het nou wat te actief vinden, kies dan voor de lounge-donut (1 uur).

Mocht je ook nog trek hebben in wat lekkers, kies dan voor de tapas-donut (2 uur). Je krijgt dan frisdranken, wijn, bier en heerlijke tapas mee aan boord!

Potgieterssingel, Zwolle

Lots & More

Heb je een wilde stapavond gehad met vrienden of vriendinnen en heb je geen ontbijtje meer in huis? Ga dan even langs Lots & More om een heerlijk ontbijtje te scoren! Laat je kater verdwijnen met verschillende smoothiebowls, wafels, salades of yoghurts. Daarnaast kan je hier ook terecht voor goede koffie en verschillende specialty lattes om je dag extra goed te beginnen!

Sassenstraat 49, Zwolle

We wensen je veel plezier met het ontdekken van Zwolle!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Inschrijven

Den Bosch Studentenstad

Ga jij studeren in Den Bosch? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Den Bosch heeft diverse hogescholen en een universiteit die verschillende hbo- en wo-opleidingen aanbieden. Ook kun je in Den Bosch makkelijk de overstap van mbo naar hbo maken. En weet je al of je lid wordt van een van de Den Bossche studentenverenigingen? Je vindt hier alle informatie die je nodig hebt als je in Den Bosch gaat studeren!

Wil je tijdens je studietijd niks missen van het studentenleven in Den Bosch Studentenstad?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Studeren in Den Bosch

Ga jij studeren in Den Bosch? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Bosch

Ga je in Den Bosch studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Bosch en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Bosch

Er zijn heel veel redenen om in Den Bosch te studeren, maar ook genoeg om er tijdens je studententijd te wonen! Deze gezellige Brabantse stad heeft studenten van alles te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Bosch

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Bosch Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Bosch

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten. Het studentenleven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.