Skip to main content

Deel 2: activiteiten om te doen tijdens de kerstvakantie!

We zitten al maanden thuis, dus inmiddels hebben we alles wel gedaan. Ook tijdens de koude kerstvakantie is er genoeg te doen thuis! Lees snel verder voor leuke winterse activiteiten zodat je je niet hoeft te vervelen de komende maanden.

Nostalgische spelletjes

Met een gezellig avondje bordspellen spelen is natuurlijk niks mis, maar misschien heb je weleens zin in iets anders dan telkens maar Monopoly, Mens-erger-je-niet, Ganzenbord en alle andere klassieke spellen. Wat dacht je van een nostalgisch potje Mario Kart of een van de diverse Wii sportspellen? Misschien heb je die Nintendo DS of de Wii een lange tijd geleden al de deur uitgegooid, maar met een beetje geluk ligt er wellicht bij jouw ouders op zolder nog wel ergens eentje in een verlaten kast. Superleuk om hier weer eens wat mee te doen! En wat is hier nou een betere tijd voor dan de hele dag thuis zitten terwijl het buiten koud en donker is? Eventjes terug naar de simpelere tijden van de Pictochat en zo krijgen alle “Nintendo pets” na 10 jaar ook nog eens wat te eten…

Koken

Of je nou een ster in de keuken bent of niet, met een recept bij de hand kan er meestal niet zoveel fout gaan. Hoe leuk is het om eens een keer iets uitgebreider te koken dan je normaal zou doen? Maak bijvoorbeeld eens een verse schaal warme lasagne helemaal “from scratch” (vooruit, op de lasagnebladen na dan). Mocht je toch echt geen zin hebben om zelf iets te koken of ben je daadwerkelijk zo'n slechte chef dat je zelfs water nog kan laten verbranden? Misschien is het dan een optie om eten af te halen bij lokale restaurants die gesloten zijn of waren vanwege de coronamaatregelen. Zo heb jij een lekkere maaltijd en help je tegelijkertijd de lokale horeca een handje!

Cocktails

We kennen allemaal de typisch zomerse cocktails zoals de Mojito, Piña colada en Aperol Spritz. Al heeft gluhwein ook zijn charme, waarom niet het patroon van de zomer doorzetten in de winterse maandjes en gewoon lekker cocktails blijven drinken? Als je online op zoek gaat, zul je al snel veel recepten tegenkomen voor zogenaamde ‘winter cocktails’. Denk dan bijvoorbeeld aan een espresso martini, cranberry en rum, of zelfs een baklava cocktail. In dit artikel vind je diverse recepten voor winterse cocktails! Kortom: Als je het koud hebt deze winter, probeer jezelf dan eens op te warmen met een gezellig avondje winter cocktails maken.

Kerstfilm bingo

Waarschijnlijk binge jij net als ik het hele jaar door films en series, maar wat is er nu beter dan comfy onder de warme dekens te kruipen als het buiten koud is en kerstfilms te kijken? Zijn kerstfilms niet helemaal jouw ding? Dan heb ik nog wel een ideetje voor je om het wat interessanter te maken, namelijk: de kerstcliché bingokaart. Hierop staan alle ingrediënten van een typische kerstfilm, zoals ‘overdreven veel sneeuw’, ‘uitbundige kerstversieringen’, en natuurlijk de ‘happy ending’ die iedereen vanaf minuut 1 al aan zag komen. Vul de bingokaart zelf nog even aan en je kunt beginnen. Deze bingokaart is uiteraard ook perfect te combineren met de bovengenoemde winterse cocktails...

Naar buiten

Wellicht hebben we dit jaar geluk en valt er een beetje sneeuw…of niet. Hoe dan ook is het, zeker met al dat binnenblijven van het afgelopen jaar, niet verkeerd om eens een frisse neus te halen. Helpt ook gelijk tegen al die calorieën van de cocktails en het eten in combinatie met het filmkijken in bed ;) 

Ben je op zoek naar nog meer tips voor activiteiten die je tijdens de kerstvakantie kunt doen? We've got you! Dit zijn de leukste (coronaproof) activiteiten voor de kerstvakantie!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Inschrijven

Den Bosch Studentenstad

Ga jij studeren in Den Bosch? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Den Bosch heeft diverse hogescholen en een universiteit die verschillende hbo- en wo-opleidingen aanbieden. Ook kun je in Den Bosch makkelijk de overstap van mbo naar hbo maken. En weet je al of je lid wordt van een van de Den Bossche studentenverenigingen? Je vindt hier alle informatie die je nodig hebt als je in Den Bosch gaat studeren!

Wil je tijdens je studietijd niks missen van het studentenleven in Den Bosch Studentenstad?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Studeren in Den Bosch

Ga jij studeren in Den Bosch? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Bosch

Ga je in Den Bosch studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Bosch en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Bosch

Er zijn heel veel redenen om in Den Bosch te studeren, maar ook genoeg om er tijdens je studententijd te wonen! Deze gezellige Brabantse stad heeft studenten van alles te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Bosch

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Bosch Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Bosch

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten. Het studentenleven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.