Skip to main content

Deze dingen wil je als student hebben!

Het leven als student is leuk, maar niet altijd makkelijk. De studentenkamers zijn tegenwoordig onbetaalbaar, je moet je studie betalen en er wordt van je verwacht dat je goede cijfers haalt, genoeg sport, gezond eet én sociaal bent. Gelukkig gaan jaarlijks duizenden studenten jou voor en kan jij dit dus ook. Maar een aantal tips die jouw studentenleven wat makkelijker maken, zijn natuurlijk altijd welkom!

Swapfiets

Dé oplossing voor mensen waarvan hun fiets altijd wordt gestolen of altijd stuk gaat: Swapfiets. Een altijd werkende fiets tijdens je studententijd maakt je leven zoveel beter! Voor een vaste prijs per maand heb jij altijd een fiets voor de deur staan. Ligt je ketting eraf of heb je een lekke band? No problemo! Swapfiets to the rescue, want die komen ze gewoon binnen 48 uur voor je fixen. Heel fijn om je nooit meer zorgen te hoeven maken over je fiets waar om de haverklap iets mis mee is. Ideaal om een abonnement af te sluiten als jij begint aan je nieuwe studie na deze zomer. Dan kun je op je gemakje jouw nieuwe studentenstad verkennen en ontdekken waar alle leuke koffie- en lunchtentjes zitten! 

Pluspunt: je hebt die toffe fietsen met een blauw voorwiel vast weleens voorbij zien komen in Den Bosch. Die krijg jij dan ook, supertof toch!

Studentenkorting

Naast je studie werk je ook nog flink wat uren per week, want anders houd je eigenlijk geen geld over. Meer werken is geen optie, maar wie niet rijk is, moet slim zijn. Je krijgt namelijk ook nog een studentenkorting van Swapfiets! Je zou gek zijn als je die studentenkorting niet pakt ;-) Ook raden we je aan om aan het begin van het nieuwe studiejaar een Knaek pas aan te schaffen! Hiermee krijg je korting op precies de plekken waar jij korting wilt. Op eten, kleding en je benodigde kopje koffie in de ochtend. Zo aan het einde van de maand kan dit echt een lifesaver zijn!

Handige apps voor studenten

Naast het hebben van een Swapfiets of Knaek pas, zijn er ook een aantal apps die je echt moet hebben als student! De Spotta app verzamelt wekelijks alle folders voor jou in één applicatie. Zo kun jij dus op zondagavond even uitzoeken of jij morgen je boodschappen voordeliger kunt halen bij de Jumbo of de Albert Heijn. Maar ook de folders van drogisterijen vind je hier. We begrijpen namelijk ook wel dat jij gewoon je favo - iets te dure - haarmasker wilt scoren, al wil je daar natuurlijk niet de volle mep voor betalen ;-). Daarnaast is WieBetaaltWat de perfecte applicatie voor jou en je huisgenoten. Zeker als jullie regelmatig samen eten of jij vaker de boodschappen doet. In deze app vul je in wie wat heeft afgerekend, waarna het jullie vertelt wie wat moet betalen én aan wie. Echt een uitvinding als je het ons vraagt!

Ga jij na de zomer studeren en op jezelf wonen? Lees dan even onze blog over welke verzekeringen je nodig hebt als student!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Inschrijven

Den Bosch Studentenstad

Ga jij studeren in Den Bosch? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Den Bosch heeft diverse hogescholen en een universiteit die verschillende hbo- en wo-opleidingen aanbieden. Ook kun je in Den Bosch makkelijk de overstap van mbo naar hbo maken. En weet je al of je lid wordt van een van de Den Bossche studentenverenigingen? Je vindt hier alle informatie die je nodig hebt als je in Den Bosch gaat studeren!

Wil je tijdens je studietijd niks missen van het studentenleven in Den Bosch Studentenstad?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Studeren in Den Bosch

Ga jij studeren in Den Bosch? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Bosch

Ga je in Den Bosch studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Bosch en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Bosch

Er zijn heel veel redenen om in Den Bosch te studeren, maar ook genoeg om er tijdens je studententijd te wonen! Deze gezellige Brabantse stad heeft studenten van alles te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Bosch

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Bosch Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Bosch

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten. Het studentenleven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.