Skip to main content

Kerst met een thema? Zo pak je dat aan!

Houd je niet echt van kerst of vind je het maar een saai gebeuren? Dan is het misschien wel leuk om kerst eens anders te doen en de kerstdagen een thema te geven. Of misschien viert jouw familie al elk jaar al een kerstdag met een thema. Superleuk! Maar hoe pak je het nou aan als jij dit jaar verantwoordelijk bent voor de kerstviering in thema? En waar scoor je nou de leukste themapakjes? Wij geven je tips!

Thema kiezen

Mag jij dit jaar het thema bepalen? Dan zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Zorg in ieder geval dat het een toegankelijk thema is waar iedereen iets mee kan. Ga dus niet voor een heel moeilijk thema of een thema waar je meteen een duur verkleedpak voor moet kopen. Houd verder ook in je achterhoofd dat het een thema moet zijn wat leuk is voor alle leeftijden. Je nichtje van 4 moet het leuk vinden, maar je oma moet het thema ook begrijpen. Denk bijvoorbeeld aan een wintersportthema, kerstdieren of winterse sprookjes. Vier je de kerst in thema met je huisgenoten? Dan kun je het natuurlijk zo bont maken als je zelf wil!

Verkleden

Is het thema bepaald? Dan is het tijd om een outfit te scoren! Aan de hand van het thema ga je brainstormen over geschikte outfits. Als je van top tot teen verkleed wilt kun je natuurlijk bij een online verkleedkledingwinkel kijken of een rondje door de stad maken. Wil je niet te veel geld uitgeven? Dan hebben wij een goede tip voor je! Koop alleen een pruik en probeer de rest van je outfit uit je kast te halen of te lenen. Door de pruik zie je er meteen verkleed en anders uit en je hoeft maar een kleine investering te doen. Bij feestpruikenwinkel.nl heb je voor een tientje al een leuke pruik!

Aankleding

Als iedereen verkleed komt, wil je natuurlijk ook dat de boel een beetje is aangekleed. Het allerleukste is als het gezelschap zich helemaal in de sferen van het thema waant. Versier dus de hele ruimte van de muren tot de deur en van de tafel tot het plafond. Je kunt natuurlijk versiering in de stad halen. Het nadeel daarvan is dat je eeuwig door de stad moet slenteren om bij elke winkel te kijken wat er is. Zeker door de coronamaatregelen is dat nu geen pretje. Je kunt er daarom ook voor kiezen om je versiering online te bestellen. Bij Fun & Feest hebben ze heel veel themaversiering, maar ook heel veel spullen om het huis te versieren met een traditioneel kerstthema. Een andere webshop waar je superveel themaversiering kunt kopen is e-caranavalskleding.nl. Voor de versiering hoef je de deur dus niet uit!

Wij hopen dat je met deze tips een gezellige kerst met thema hebt! Kan je nog wel wat inspiratie gebruiken voor het kerstdiner? Check dan deze simpele gerechten voor het kerstdiner!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Inschrijven

Den Bosch Studentenstad

Ga jij studeren in Den Bosch? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Den Bosch heeft diverse hogescholen en een universiteit die verschillende hbo- en wo-opleidingen aanbieden. Ook kun je in Den Bosch makkelijk de overstap van mbo naar hbo maken. En weet je al of je lid wordt van een van de Den Bossche studentenverenigingen? Je vindt hier alle informatie die je nodig hebt als je in Den Bosch gaat studeren!

Wil je tijdens je studietijd niks missen van het studentenleven in Den Bosch Studentenstad?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Studeren in Den Bosch

Ga jij studeren in Den Bosch? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Bosch

Ga je in Den Bosch studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Bosch en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Bosch

Er zijn heel veel redenen om in Den Bosch te studeren, maar ook genoeg om er tijdens je studententijd te wonen! Deze gezellige Brabantse stad heeft studenten van alles te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Bosch

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Bosch Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Bosch

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten. Het studentenleven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.