Skip to main content

Nieuwe mensen leren kennen in Den Bosch? Zo doe je dat!

Ben je nieuw in Den Bosch? Het is een prachtige stad om in te wonen, maar wat als je een beetje moeite hebt met het vinden van nieuwe mensen? Jouw studententijd is natuurlijk het leukste als je dit kan delen met mensen die óók in Den Bosch wonen, maar waar vind je deze mensen eigenlijk? Wij geven je een aantal tips waarmee jij binnen een mum van tijd een nieuwe vriendengroep hebt!

Taal leren

Als je in een nieuwe studentenstad gaat wonen, dan heb je eigenlijk altijd wel goede voornemens. Misschien heb je wel de langgekoesterde droom om een nieuwe taal te leren? Nou, dan is daar nu de tijd voor! Als je je aanmeldt bij de Volksuniversiteit in Den Bosch kun je kiezen uit 10 talen om te leren. Hoe tof is dat? Je zit in kleine klasjes met mensen die dezelfde taal willen leren. Een heel leerzame, leuke én laagdrempelige manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Let's go!

Sporten

Om nog even in de goede voornemens de blijven, het is immers januari, is het misschien een goed idee om je aan te melden bij een sportschool of -vereniging. In Den Bosch bevinden zich 3 Basic Fit's, dus je kan op budget sporten, maar vanuit de gemeente is er ook een initiatief gestart: 'S PORT! Via hen vind je de meeste sportverenigingen, sportscholen en leuke activiteiten om te doen. Het voordeel hiervan is dat je dit altijd met een groepje doet. Je bent vast niet de enige die alleen komt, waardoor je gauw aanspraak hebt met andere mensen. Spreek met wat mensen af om volgende week een andere les te proberen, of ga na het sporten een kopje koffie drinken bij dat leuke cafeetje om de hoek. Succes gegarandeerd ;-)!

Studiegerelateerde bijbaan

Wonen in Den Bosch is niet de meest goedkope plek voor een student, dus wij gokken dat de kans groot is dat jij ook op zoek bent naar een bijbaantje om alle kosten te kunnen dekken. Een supergoed idee, want wist je dat veel mensen hun vriendengroep via hun werk leren kennen? Om helemaal het maximale uit je bijbaan te halen, raden wij aan om te gaan voor een studiegerelateerde bijbaan. Dit is een bijbaantje die aansluit bij de studie die jij volgt. Volg jij een communicatie studie, dan zou je bijvoorbeeld voor DenBoschStudentenstad als Junior Content Creator aan de slag kunnen gaan. Je bouwt een relevant cv op die je straks tijdens het solliciteren naar een echte baan zal helpen! 

Heb je dan eindelijk een leuk groepje mensen om je heen verzameld, dan is het natuurlijk ook leuk om dingen te ondernemen! Wat dacht je van een hapje en een drankje bij een van de vele leuke barretjes en restaurants die Den Bosch te bieden heeft?

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Inschrijven

Den Bosch Studentenstad

Ga jij studeren in Den Bosch? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Den Bosch heeft diverse hogescholen en een universiteit die verschillende hbo- en wo-opleidingen aanbieden. Ook kun je in Den Bosch makkelijk de overstap van mbo naar hbo maken. En weet je al of je lid wordt van een van de Den Bossche studentenverenigingen? Je vindt hier alle informatie die je nodig hebt als je in Den Bosch gaat studeren!

Wil je tijdens je studietijd niks missen van het studentenleven in Den Bosch Studentenstad?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Studeren in Den Bosch

Ga jij studeren in Den Bosch? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Bosch

Ga je in Den Bosch studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Bosch en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Bosch

Er zijn heel veel redenen om in Den Bosch te studeren, maar ook genoeg om er tijdens je studententijd te wonen! Deze gezellige Brabantse stad heeft studenten van alles te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Bosch

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Bosch Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Bosch

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten. Het studentenleven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.