Skip to main content

Simpele gerechten voor het kerstdiner

Kerst zal op veel vlakken dit jaar iets anders zijn, maar een kerstdiner zal niet afdoen aan andere jaren. Ben je niet zo'n keukenprins(es) of vind je het lastig om een lekker kerstdiner te bedenken? Misschien heb je dan wat aan mijn ideeën! Lees je mee?

Voorbereiding is het halve werk

Als ik aan de dagen vlak voor kerst denk, denk ik aan hele lange rijen en lege schappen in supermarkten. Wees daarom slim en koop van tevoren alvast een deel van de benodigde ingrediënten. Langer houdbare ingrediënten kan je ruim van tevoren inslaan. Dan hoef je alleen nog de verse ingrediënten te halen. Je kunt ook kiezen voor diepvriesgroenten in plaats van verse groenten. Dit is namelijk even gezond! Maak ook een goede verdeling van warme en koude gerechten, waarbij je rekening houdt met het aantal kookpitten dat jij hebt. Komt er iemand eten die vegetarisch eet? Maak het je dan makkelijk door het hele kerstdiner vegetarisch te maken óf voor vlees te kiezen dat je apart bij de gerechten kunt eten.

Voorgerecht

Verras je gasten eens met een zelfgemaakte soep. Deze pompoensoepbloemkoolsoep en paprikasoep zijn al binnen 30 minuten klaar. Je kunt de soep al een dag van tevoren maken, zodat je je hier op kerst geen zorgen meer over hoeft te maken. Ben je geen soepliefhebber? Maak dan deze rosbiefrolletjes of vega bietencarpaccio.

Hoofdgerecht

Gevulde kalkoen is een typisch hoofdgerecht voor kerst. Helaas kost dat uren voorbereiding. Als alternatief kan je dit recept met kalkoen en tofu maken. Zo heb je toch kalkoen op tafel, maar heb je het al binnen 30 minuten klaar. Wil jij een keer iets bijzonders iets proberen? Maak dan deze rode bietenrisotto. Dit recept kun je makkelijk vegetarisch maken door de spekreepjes te vervangen door vegetarische spekreepjes. Je hebt niet veel nodig voor dit gerecht en het is binnen 30 minuten klaar. Wil jij iets maken wat je een dag van tevoren kunt maken? Maak dan een van deze hartige taarten. Even 10 minuten opwarmen in de oven op de dag zelf en je bent klaar!

Nagerecht

Het is verleidelijk om ijs of een kant-en-klare taart te kopen in de winkel, maar een nagerecht hoeft niet moeilijk te zijn. Deze vloeibare chocolade lava cakejes duren iets langer om te maken, maar zullen de moeite waard zijn. Een huisgemaakt toetje smaakt toch echt veel lekkerder. Wil jij iets simpelers maken? Ga dan voor de pavlova krans. De bereiding duurt maar 20 minuten en je hoeft het dan alleen nog laten afkoelen. Of wat dacht je van de traditionele tiramisu? Deze tiramisu is ook in 20 minuten klaar.

Zo heb jij genoeg keuze om jouw eigen kerstdiner samen te stellen. Heb jij als goede voornemen gezond eten? Lees dan mijn eerdere blog over het samenstellen van gezond en gevarieerd avondeten

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Inschrijven

Den Bosch Studentenstad

Ga jij studeren in Den Bosch? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Den Bosch heeft diverse hogescholen en een universiteit die verschillende hbo- en wo-opleidingen aanbieden. Ook kun je in Den Bosch makkelijk de overstap van mbo naar hbo maken. En weet je al of je lid wordt van een van de Den Bossche studentenverenigingen? Je vindt hier alle informatie die je nodig hebt als je in Den Bosch gaat studeren!

Wil je tijdens je studietijd niks missen van het studentenleven in Den Bosch Studentenstad?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Studeren in Den Bosch

Ga jij studeren in Den Bosch? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Bosch

Ga je in Den Bosch studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Bosch en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Bosch

Er zijn heel veel redenen om in Den Bosch te studeren, maar ook genoeg om er tijdens je studententijd te wonen! Deze gezellige Brabantse stad heeft studenten van alles te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Bosch

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Bosch Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Bosch

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten. Het studentenleven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.