Skip to main content

Studeren in Den Bosch studentenstad

Den Bosch wordt steeds meer een studentenstad. De hoofdstad van Noord-Brabant is een prettige stad voor jongeren. In deze innovatieve en gastvrije stad wonen ongeveer 5500 en studeren meer dan 17.000 studenten. Deze stad ligt midden in het rijke Brabantse leven en ligt centraal voor studenten. In dit artikel lees je meer over wat Den Bosch te bieden heeft voor (aankomende) studenten.    

Huisvesting in Den Bosch

Studenten in Den Bosch betalen gemiddeld €385,- voor een kamer van 18 vierkante meter. De kamers in Den Bosch zijn niet gemakkelijk te vinden en daarom is het belangrijk dat studenten op tijd een kamer zoeken. De populairste manier van wonen in Den Bosch is in een studentenhuis, waar studenten een eigen slaapkamer hebben en de voorzieningen met elkaar delen. Studenten in Den Bosch vinden hun kamer het snelst via Facebookgroepen of kameraanbieders, zoals StudentRoomsBrabant of Kamernet.

Hogescholen en universiteiten in Den Bosch

Den Bosch biedt 3 hogescholen en 1 universiteit. De HAS Hogeschool biedt opleidingen aan gericht op de sector agro, food en leefomgeving. De Avans Hogeschool Den Bosch biedt maar liefst 48 gevarieerde opleidingen aan voor studenten. De derde hogeschool, Fontys, is gespecialiseerd in de interessegebieden Mens & Maatschappij, Onderwijs en Rechten. Op deze hogeschool kunnen er naast voltijdopleidingen, ook deeltijdopleidingen en cursussen worden gevolgd. De Technische Universiteit Eindhoven heeft een vestiging in Den Bosch. Deze universiteit scoort (ook internationaal) hoog op de lijst en heeft brede technische opleidingen. Deze school is een middelgrote universiteit, waardoor studenten meer persoonlijk contact hebben met medewerkers en studenten. 

Studentenverenigingen in Den Bosch

Omdat Den Bosch een nog steeds groeiende studentenstad is, zijn er nu maar een aantal studentenverenigingen waar studenten zich bij kunnen aansluiten. Er zijn een aantal gezelligheidsverenigingen te vinden, zoals SV Animoso en K.S.V. Gremio Unio. SV Animoso is een vereniging voor de hogescholen Avans en Fontys. De commissie organiseert leuke evenementen, zoals zeilweekend en wintersportreizen en ze hebben hun eigen hockeyteam. K.S.V. Gremio Unio is met 700 leden de grootste en oudste studentenvereniging van Den Bosch. Deze vereniging is speciaal voor studenten van de HAS Hogeschool en organiseren grote evenementen om studenten een onvergetelijke tijd te bezorgen. In Den Bosch is er ook een religieuze vereniging te vinden voor gelovige studenten. C.S.V. Ichthus is een vereniging die zich focust op het Christendom, vriendschappen en gezelligheid. Studenten kunnen deze verenigingen leren kennen tijdens de Studance introductieweek.

Vrije tijd in Den Bosch

In Den Bosch komt jong en oud samen en er is hier dan ook van alles te beleven voor studenten. Er zijn meer dan 100 cafés, 2 musea, 1 bioscoop en 3 theaters. Steeds meer wordt deze stad een echte studentenstad.

Andere studentensteden

Nederland kent nog veel meer studentensteden. Benieuwd hoe het studentenleven er in die steden uitziet? In onderstaande blogs vertellen we meer over elke studentenstad!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Inschrijven

Den Bosch Studentenstad

Ga jij studeren in Den Bosch? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Den Bosch heeft diverse hogescholen en een universiteit die verschillende hbo- en wo-opleidingen aanbieden. Ook kun je in Den Bosch makkelijk de overstap van mbo naar hbo maken. En weet je al of je lid wordt van een van de Den Bossche studentenverenigingen? Je vindt hier alle informatie die je nodig hebt als je in Den Bosch gaat studeren!

Wil je tijdens je studietijd niks missen van het studentenleven in Den Bosch Studentenstad?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Studeren in Den Bosch

Ga jij studeren in Den Bosch? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Bosch

Ga je in Den Bosch studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Bosch en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Bosch

Er zijn heel veel redenen om in Den Bosch te studeren, maar ook genoeg om er tijdens je studententijd te wonen! Deze gezellige Brabantse stad heeft studenten van alles te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Bosch

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Bosch Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Bosch

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten. Het studentenleven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.