Skip to main content

Studiekeuze maken tijdens corona, hoe doe je dat?

Het coronavirus is ook in 2021 nog hét onderwerp van de dag. Ondertussen gaat het normale leven toch nog door, bijvoorbeeld het maken van je studiekeuze voor het schooljaar van 2021-2022. De meeste opleidingen hanteren 15 januari als deadline voor de opleidingen met een selectie en 1 mei voor overige voltijdopleidingen. Dat betekent dat de deadline voor het maken van je keuze steeds dichterbij komt, maar hoe maak je nou de juiste keuze in tijden waarbij online open dagen de nieuwe norm zijn?

Studiekeuze maken

De eerste stap in het maken van de juiste studiekeuze is om op onderzoek uit te gaan. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel mogelijkheden en dat is aan de ene kant heel fijn, maar aan de andere kant ook best stressvol. Als je echt nog geen idee hebt, is het slim om verschillende studies af te bakenen. Elke school biedt weer andere opleidingen aan, dus ga eerst voor jezelf na in welke stad je graag wilt gaan studeren. Meerdere opties? Bekijk dan alle scholen in jouw potentiele studentensteden en welke opleidingen zij aanbieden. Ga na wat voor soort studie jou interessant lijkt. Maar bekijk ook wat je écht helemaal niet trekt. Zo kom je er ook sneller achter in welke hoek je een nieuwe studie moet gaan zoeken. Een studiekeuzetest is ook een fijne oplossing om er sneller achter te komen welke opleiding past bij jouw kwaliteiten en passies.

Open dagen bezoeken

Een keuze maken gaat niet gemakkelijk wanneer je tien opties hebt, probeer dus je potentiële keuzes af te bakenen tot drie opleidingen. Wanneer je deze voor jezelf op een rijtje hebt gezet, wordt het tijd om je nog meer in deze drie te gaan verdiepen. Welke vakken worden er aangeboden, wat zijn de kansen op de arbeidsmarkt en hoe zit het met colleges en stages? Door deze vragen voor jezelf te beantwoorden, wordt het gemakkelijker om te kijken welke opleiding het beste binnen jouw interesses ligt. Door de huidige coronamaatregelen lijkt het bijna onmogelijk om nog een fysieke open dag te bezoeken, maar niets is minder waar. Het EuroCollege biedt nog steeds fysieke open dagen om jou kennis te laten maken met verschillende studies en de school, natuurlijk allemaal coronaproof.

Fysieke kennismaking met het EuroCollege

Het EuroCollege is een particuliere school die opleidingen aanbiedt op mbo- en hbo-niveau. De opleidingen international business, ondernemerschap, finance, event- & hotelmanagement en toerisme worden gegeven op vier verschillende vestigingen in Nederland: Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Groningen en vanaf 2022 ook in Eindhoven. Het EuroCollege biedt kleinschalig onderwijs en daarbij dus ook een intensievere begeleiding dan bij publieke hogescholen. Ben jij gedisciplineerd en heb jij een positieve mindset? Bezoek dan eens een fysieke open dag van het EuroCollege en misschien vind jij hier wel dé opleiding voor jou!

Een studiekeuze gemaakt? Gefeliciteerd! Omdat het studeren er iets anders uit ziet dan normaal, hebben we een blog geschreven met tips over hoe thuis studeren tijdens corona.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Inschrijven

Den Bosch Studentenstad

Ga jij studeren in Den Bosch? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Den Bosch heeft diverse hogescholen en een universiteit die verschillende hbo- en wo-opleidingen aanbieden. Ook kun je in Den Bosch makkelijk de overstap van mbo naar hbo maken. En weet je al of je lid wordt van een van de Den Bossche studentenverenigingen? Je vindt hier alle informatie die je nodig hebt als je in Den Bosch gaat studeren!

Wil je tijdens je studietijd niks missen van het studentenleven in Den Bosch Studentenstad?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Studeren in Den Bosch

Ga jij studeren in Den Bosch? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Bosch

Ga je in Den Bosch studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Bosch en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Bosch

Er zijn heel veel redenen om in Den Bosch te studeren, maar ook genoeg om er tijdens je studententijd te wonen! Deze gezellige Brabantse stad heeft studenten van alles te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Bosch

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Bosch Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Bosch

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten. Het studentenleven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.