Skip to main content

Tips voor budget kerstcadeaus!

December is een dure maand. De verwarming staat vaker aan, er zijn bovengemiddeld veel feestdagen met bijbehorende lekkernijen, en vaak worden er ook nog cadeautjes gekocht. Maar wij helpen je met een budget-kerst! Lees je mee?

Feestdagen

December is een ontzettend feestelijke maand: Sinterklaas, Kerst, Oudejaarsavond. Allemaal staan ze op de kalender vlak voor we met frisse moed aan 2021 beginnen. En al die feestelijkheden, komen helaas vaak ook met bijbehorende kosten.

Zeker nu de horeca al een tijd dicht is, zullen veel studenten het wat minder breed hebben dan gebruikelijk. Dan kun je op je kosten besparen, maar dat is niet altijd voldoende. Het zou zonde zijn als de feestelijkheden moeten leiden onder deze zware tijden. Vandaar, dat we in deze blog tips geven voor feestelijke cadeaus voor een leuke prijs.

Doe het zelf

Een van de meest persoonlijke cadeautjes die je kunt geven, is een zelfgemaakt cadeau. Teken bijvoorbeeld een mooie foto van jou en je broertje, zusje, ouders of grootouders na, stop hem in een mooi lijstje, en doe er een mooi papiertje omheen. Of timmer een vogelhuisje van oud hout dat rondom huis slingert. Of koop een bolletje garen om een mooie sjaal te haken. Dan heb je zelf meteen ook nog een goede vrijetijdsbesteding.

Cadeaubonnen maken

Een andere optie is het maken van eigen cadeaubonnen. Iedereen heeft wel klusjes rondom huis liggen die ze altijd maar uitstellen, omdat ze er geen zin in hebben. Jij ongetwijfeld ook niet, maar het is wel een goed(koop) cadeau! Dus bied je vader aan dat jij een keer de dakgoot schoon maakt, beloof je opa en oma dat jij hun pad sneeuwvrij maakt als er sneeuw valt. Ga een avondje cocktails maken met je zus, of help je broertje een keer met zijn huiswerk.

Geen zin om stomme klusjes te doen? Stel dan voor om samen leuke activiteiten te ondernemen. Ga met je opa en oma wandelen door het bos, kook samen met je ouders een uitgebreid diner, of ga met je broer en zus een dagje geocoachen. Activiteiten genoeg te bedenken die niks of weinig kosten, maar wel voor leuke herinneringen zorgen.

Pak het groots aan

Tot slot is een cadeautje vaak vooral erg leuk wanneer je merkt dat er veel tijd en moeite in zit. Dus in plaats van één groot (duur) cadeau, is het soms leuker om een paar kleine cadeautjes te krijgen, in een grootste presentatie. Zo is het bijvoorbeeld leuk om verschillende cadeautjes te verstoppen en er een speurtocht bij te maken. Of schrijf een heel uitgebreid gedicht over een herinnering die jullie samen delen, en die je geïnspireerd heeft tot het kopen van je cadeautje. Succes gegarandeerd!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Inschrijven

Den Bosch Studentenstad

Ga jij studeren in Den Bosch? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Den Bosch heeft diverse hogescholen en een universiteit die verschillende hbo- en wo-opleidingen aanbieden. Ook kun je in Den Bosch makkelijk de overstap van mbo naar hbo maken. En weet je al of je lid wordt van een van de Den Bossche studentenverenigingen? Je vindt hier alle informatie die je nodig hebt als je in Den Bosch gaat studeren!

Wil je tijdens je studietijd niks missen van het studentenleven in Den Bosch Studentenstad?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Studeren in Den Bosch

Ga jij studeren in Den Bosch? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Bosch

Ga je in Den Bosch studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Bosch en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Bosch

Er zijn heel veel redenen om in Den Bosch te studeren, maar ook genoeg om er tijdens je studententijd te wonen! Deze gezellige Brabantse stad heeft studenten van alles te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Bosch

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Bosch Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Bosch

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten. Het studentenleven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.