Skip to main content

Verhuizen in Den Bosch zonder stress!

Toen je net begon met studeren in Den Bosch, huurde je een klein kamertje. Nu zit je inmiddels al een paar jaar op deze studie en wil je dolgraag wat groter gaan wonen. Je hebt een kamer gevonden, maar je moet de sleutel van je oude kamer al eerder inleveren dan dat je de sleutel van je nieuwe studio krijgt. Da's onhandig en ook flink balen. Maar niet getreurd, er zijn opties!

Inpakken voor verhuizing

Als student zijn we in weinig dingen beter dan in het uitstellen van dingen. Maar wat betreft je verhuizing is dat echt een absolute no-go. Je wilt niet de avond voor je verhuizing alles nog in moeten pakken want dat brengt véél stress met zich mee. Je moet er hoe dan ook uit, dus begin daarom alvast met inpakken als je pas over 3 weken vertrekt. Die spullen daar achterin die kast heb je al in geen maanden aangeraakt, dus die zul je echt niet nodig hebben in deze weken. Ook je kleding van andere seizoenen kun je wel alvast inpakken, net zoals al die zooi die in de lades onder je bed zitten. 

Dozen slim inpakken

Voordat je gaat inpakken is het handig om te weten hoeveel kasten je in je nieuwe kamer of studio gaat plaatsen. Als je dan je dozen gaat inpakken, kun je die dozen vullen met de spullen die in een bepaalde kast moeten. De verhuizing zelf brengt al genoeg stress met zich mee, dus maak het nu alvast zo makkelijk mogelijk voor jezelf. Schrijf op het karton voor waar de doos heen moet. Dan kun je het zo uitruimen en klaar is Kees!

Verhuizing zelf

Een verhuisbedrijf inschakelen klinkt geweldig, maar kost je ook een hoop geld. Geld dat je liever uitgeeft aan mooie spulletjes voor in je nieuwe huisje of een paar avonden flink stappen. Gelukkig hebben wij dé tip die jouw leven een stuk makkelijker gaat maken: huur een Boxss! Er wordt dan een opslagbox gratis bezorgd en opgehaald in Den Bosch, dit is vooral handig als er een overbruggingstijd zit tussen de oplevering van je oude en nieuwe kamer! Je laadt al je spulletjes in de Boxss, deze wordt gratis opgehaald, waarna hij weer wordt bezorgd op een moment en plaats naar keuze. Hoe ideaal is dit? Dat scheelt je weer een hoop extra gedoe ;-)!

Datum prikken

Vanaf het moment dat je weet wanneer je gaat verhuizen is het belangrijk om een dag in de agenda van je vrienden te claimen. Zorg voor lekkere belegde broodjes, bier en klapstoeltjes, dan komen ze wel! Moet je nog wat muurtjes verven of een vloer leggen, doe dat dan vóórdat je spullen er staan. 

Dag van de verhuizing

En dan is het zover! Met Boxss heb je afgesproken dat ze vandaag de opslagbox bij je nieuwe huis komen afleveren. Je vrienden zijn gearriveerd en dan? Als je op een hoge verdieping woont is het verstandig om iedereen een plekje te geven in het huis. Iemand haalt een doos uit de opslagbos en geeft dan een doos aan iemand die bij de voordeur staat. Diegene loopt de eerste trap die de doos overgeeft aan de volgende. Tot slot wordt die doos boven gegeven aan iemand die de doos in de juiste ruimte of hoek neerzet. Door een doorgeef-flow te creëren hoeft niet iedereen die trappen op en af. 

Omdat jij in de afgelopen weken heel duidelijk hebt aangegeven waar welke doos heen moet, staat alles direct op de juiste plek. Als ze helpen met uitpakken hoeven ze het alleen in de kast te gooien. Later kun je het zelf wat meer naar wens maken. Als je een eigen keukentje hebt kun je van te voren op de deurtjes hangen waar je wat wilt hebben. Zonde van je tijd als je straks weer alles moet omgooien natuurlijk!

Succes met de verhuizing en check je nog even of je in je nieuwe woning recht hebt op huurtoeslag?

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Inschrijven

Den Bosch Studentenstad

Ga jij studeren in Den Bosch? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Den Bosch heeft diverse hogescholen en een universiteit die verschillende hbo- en wo-opleidingen aanbieden. Ook kun je in Den Bosch makkelijk de overstap van mbo naar hbo maken. En weet je al of je lid wordt van een van de Den Bossche studentenverenigingen? Je vindt hier alle informatie die je nodig hebt als je in Den Bosch gaat studeren!

Wil je tijdens je studietijd niks missen van het studentenleven in Den Bosch Studentenstad?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Studeren in Den Bosch

Ga jij studeren in Den Bosch? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Bosch

Ga je in Den Bosch studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Bosch en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Bosch

Er zijn heel veel redenen om in Den Bosch te studeren, maar ook genoeg om er tijdens je studententijd te wonen! Deze gezellige Brabantse stad heeft studenten van alles te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Bosch

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Bosch Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Bosch

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten. Het studentenleven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.