Skip to main content

Zo doe je dat: besparen op het studentenleven

Het studentenleven kan een duur grapje zijn, zeker als je in een studentenstad woont met belachelijke hoge huurprijzen. Daarnaast moet je eten - en als het kan ook nog een beetje gezond -, heb je soms nieuwe kleren nodig én wil je ook weleens leuke dingen doen. Besparen op het studentenleven? We vertellen hoe je dat doet!

Boodschappen

Je kunt er niet omheen, je móét eten. Maar de één vindt eten belangrijker dan de ander. Sommigen haten koken en bestellen graag elke avond, anderen vinden het leuk. Dus het is een breed begrip, die boodschappen. Maar besparen doe je vooral door goede aanbiedingen te scoren. Als er ergens een 1 + 1 actie is op bijvoorbeeld Unox worsten dan kan je er daar best 4 van kopen, het komt wel op. Op een broodje, door de stamppot of lekker in een goedkope roerbakschotel met krieltjes en groenten.

Probeer iedere week even tijd te maken om naar de markt te gaan om verse groenten en fruit te kopen. Sla niet volledig door, want dan moet je misschien teveel weggooien. Dat is ook zonde natuurlijk. Vries groente zoals broccoli, boontjes of wortels gelijk in. Ook fruit kun je invriezen, handig om het gemengd in luchtdichte bakjes te doen. Dan pak je 't er snel bij om het 's ochtends lekker door de yoghurt te doen!

Tot slot kan je ook eens kijken of ze bij jou in de buurt aan Too Good To Go-pakketten doen. Dan betaal je een klein bedrag voor een box met eten dat niet meer verkocht gaat worden. Dit kan bij de supermarkt zijn, dan krijg je groenten, fruit, brood. Maar ook restaurants doen hieraan mee. Dan scoor je soms voor 4 avonden eten voor 5 euro: geen geld. Het enige nadeel is wel dat je van tevoren niet weet wat je krijgt, dus als je een moeilijke eter bent is dit misschien niet helemaal jouw ding...

Studentenkorting

Wist je dat heel veel winkels altijd aan studentenkortingen doen? Zo krijg je bij Nike en WE Fashion altijd studentenkorting op vertoon van je studentenpas. Ook bij de Apple store krijg je altijd studentenkorting, maar het is aan te raden of er niet ergens een aanbieding is op een MacBook of AirPods waar je uiteindelijk meer korting krijgt. 

Tip: ook kan je een Knaek-pas aanvragen. Je betaalt jaarlijks een bedrag, maar dan kan je de rest van het jaar gebruik maken van speciale kortingen die je krijgt via Knaek! 

Slimme trucjes

Daarnaast kan je ook geld besparen door slim te zijn. Ga je wonen in een appartement en moet je zelf een internetabonnement afsluiten? Bel eens aan bij de buren en vraag of zij een abonnement willen delen. Scheelt voor jullie beiden flink wat geld!

En dan over de streamingsdiensten. Het kost allemaal niks, maar als je Netflix, Videoland, HBO, Disney+ én NPO+ hebt dan tikt het maandelijks best wat aan. Deel deze accounts daarom met familie, vrienden, huisgenoten of wederom je buren! Spotify kan je overigens ook met je familie afsluiten, dan deel je de maandelijkse kosten met z'n allen. 

Naast besparen óók graag elke maand geld sparen? We geven je tips voor het besparen en kunnen sparen als student!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Inschrijven

Den Bosch Studentenstad

Ga jij studeren in Den Bosch? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Den Bosch heeft diverse hogescholen en een universiteit die verschillende hbo- en wo-opleidingen aanbieden. Ook kun je in Den Bosch makkelijk de overstap van mbo naar hbo maken. En weet je al of je lid wordt van een van de Den Bossche studentenverenigingen? Je vindt hier alle informatie die je nodig hebt als je in Den Bosch gaat studeren!

Wil je tijdens je studietijd niks missen van het studentenleven in Den Bosch Studentenstad?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Studeren in Den Bosch

Ga jij studeren in Den Bosch? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Bosch

Ga je in Den Bosch studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Bosch en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Bosch

Er zijn heel veel redenen om in Den Bosch te studeren, maar ook genoeg om er tijdens je studententijd te wonen! Deze gezellige Brabantse stad heeft studenten van alles te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Bosch

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Bosch Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Bosch

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten. Het studentenleven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.