U bent hier

Gezondheidszorg in Den Bosch

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten. Het studentenleven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl. Wonen in Den Bosch betekent dat je op zoek moet naar de juiste gezondheidsinstanties in Den Bosch, dit keer zonder advies van je ouders. Onder gezondheidsinstanties verstaan we alle instanties die als doel hebben om jou gezond te houden óf te maken.

Hoe vind je een goede tandarts, huisarts of eerste hulp in Den Bosch? Waar kan je (na een uit de hand gelopen avond) in Den Bosch een SOA test doen? Wat kun je laten onderzoeken bij de GGD? Bestaat zorgtoeslag voor studenten? Wellicht vinden je ouders het betalen van je zorgpremie mooi geweest en regel je als student zelf je zorgverzekering. Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering en gelden er speciale regels en kortingen voor studenten?

Kortom: hoe leid je een gezond (studenten)leven in Den Bosch? Een overzicht van alle informatie die je nodig hebt om gezond te blijven óf te worden in Den Bosch.

Zorgverzekering afsluiten als student

Vanaf 18 jaar ben je wettelijk verplicht om een zorgverzekering af te sluiten en zorgpremie te betalen. Daarom moet je een zorgverzekering kiezen die goed bij jou past. Maar waar moet je als student eigenlijk op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering? Wij hebben het voor je uitgezocht!

Studenten met burn-out en hoe te voorkomen

Steeds meer studenten krijgen verschijnselen of hebben last van een burn-out, omdat zij erg onder druk staan. Op deze pagina vind je meer informatie over hoe je een burn-out kunt herkennen, voorkomen of behandelen.

Soa testen Den Bosch

Studenten lopen meer risico op een seksueel overdraagbare aandoening (soa). Het is daarom belangrijk dat je het veilig doet! Maar waar kan je in Den Bosch nou terecht als je denkt dat je toch een soa hebt opgelopen en hoe word je getest?

GGD Den Bosch

De GGD ontwikkelt het gezondheidsbeleid en zorgt voor de uitvoering. Bij de GGD kun je onder andere terecht voor informatie over soa’s en voor vaccinaties als je op reis gaat.

Eerste Hulp in Den Bosch

Met spoed zorg nodig in Den Bosch? Bekijk het overzicht van Eerste Hulp posten, nacht apotheken en spoed huisartsposten inclusief contactgegevens en locaties in Den Bosch.

Huisarts in Den Bosch

Als je in Den Bosch gaat studeren en wonen, is het verstandig een huisarts in Den Bosch te hebben. We verzamelden verschillende tips om een huisarts te zoeken!

Tandarts in Den Bosch

Als je in Den Bosch gaat wonen tijdens je studententijd is het handig om een tandarts in de buurt te hebben. Hoe vind je een tandarts? Waar let je op bij het zoeken naar een goede tandarts in Den Bosch? De beste tips voor jou!