U bent hier

Huisarts in Den Bosch

Als je in Den Bosch gaat studeren en wonen, is het verstandig een huisarts in Den Bosch te hebben. Mocht je last krijgen van gezondheidsklachten, dan weet je zeker dat je bij iemand terecht kunt. Sinds 2006 vergoeden de meeste zorgverzekeraars bovendien alleen als je een huisarts hebt in de gemeente waar je staat ingeschreven. Als je naar een andere huisarts gaat die niet aangesloten is bij jouw zorgverzekering, dan betaal je een passantentarief dat hoger is dan een bezoek aan je eigen huisarts.

Huisarts in Den Bosch vinden

Wil je van huisarts veranderen, bijvoorbeeld omdat je nu in Den Bosch bent gaan studeren? Dan kan dat. Je hoeft hierbij niet, net als bij het overstappen van zorgverzekering, op een nieuw kalenderjaar te wachten. Allereerst is het belangrijk om een huisarts in Den Bosch te vinden, waar jij je prettig voelt. Vraag ook om je heen bij welke huisarts medestudenten zitten, wellicht kunnen zij hun eigen huisarts aanraden.

TIP: Vind ook een tandarts in Den Bosch!

Waarop letten bij keuze voor huisarts

Kijk sowieso eerst of de huisarts wel nieuwe patiënten aan neemt. Controleer of de huisarts een BIG-registratie heeft en of de huisarts is aangesloten bij jouw zorgverzekeraar.

Veranderen van huisarts in Den Bosch

In Nederland mag je vrij van huisarts veranderen, op elk moment dat jij wil. Als je van huisarts wilt veranderen dan kun je je inschrijven bij je nieuwe huisarts, mits deze natuurlijk nieuwe patiënten aanneemt. Veel huisartsen werken tegenwoordig met een zogenaamd 'digitaal dossier'. Als je je inschrijft bij een nieuwe huisarts worden automatisch je gegevens digitaal opgevraagd bij je oude huisarts. Om er zeker van te zijn dat je dossier doorgestuurd wordt, kun je altijd even je oude huisarts bellen en vragen of ze de aanvraag voor je dossier van je nieuwe huisarts ontvangen hebben. Je bent niet verplicht een reden op te geven waarom je van huisarts verandert.

TIP: Heb je moeilijkheden bij het overstappen naar een andere huisarts, dan kun je jouw tip of signaal melden via Consuwijzer.nl.

Cosmetisch Kliniek

Ivy Clinics is gespecialiseerd in een healthy lifestyle consultatie, huidverjonging en -verbetering (laser & energy based devices), natuurlijke injectable behandelingen, haartransplantatie en cosmetische chirurgie & gynaecologie.

Simply feel good and look better.

Lees ook

soa-test
Abonneren op