U bent hier

Inschrijven in de gemeente Den Bosch

Als je in Den Bosch gaat wonen, dan moet je je inschrijven bij de gemeente. Een verhuizing doorgeven kan vanaf 30 dagen voor de verhuizing of tot 5 dagen erna. Geef je het later door? Dan wordt de dag van doorgeven de verhuisdatum. Geef je je verhuizing helemaal niet door, dan maak je kans op een boete. Als je binnen Nederland naar een andere gemeente verhuist, hoef je je niet uit te schrijven bij je oude gemeente. Je oude gemeente krijgt automatisch je nieuwe adres doorgestuurd.

Hoe inschrijven bij de gemeente Den Bosch?

Het inschrijven bij de gemeente kan online of door langs te gaan bij de Dienst Burgerzaken en Gemeentebelastingen. Als je je online wil inschrijven, dan heb je je DigiD nodig en je moet een kopie van je huurcontract meesturen. Wil je je persoonlijk inschrijven bij het stadskantoor van Den Bosch? Dan moet je vooraf een afspraak maken.

Wat heb je nodig om je in te schrijven?

Neem in ieder geval een legitimatiebewijs mee naar de afspraak bij de gemeente. Bij de afspraak heb je meestal ook een van onderstaande documenten nodig om je in te schrijven:

  • Koop- of huurcontract.
  • Toestemmingsverklaring van de hoofdbewoner inclusief een kopie van zijn of haar identiteitsbewijs.
  • Bij antikraak: gebruikersovereenkomst.

Meer details vind je op de website van de gemeente Den Bosch. Je kunt de wijziging van je woonsituatie aan DUO doorgeven door met je DigiD in te loggen.

Wat moet je regelen als je gaat verhuizen?

  • Geef je adreswijziging door aan de gemeente Delft.
  • Geef je adreswijziging door aan de DUO.
  • Geef je adreswijziging door aan je universiteit of hogeschool en andere instanties.

Kamer vinden in Den Bosch

Ben je nog op zoek naar een kamer in Den Bosch? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks de nieuwste kamers in je mailbox!

Lees ook

boxss verhuisbox
Abonneren op