Skip to main content

Studentenverenigingen in Den Bosch

Den Bosch is een gezellige, bruisende studentenstad met goede hogescholen en universiteiten. Naast je studie wil je natuurlijk volop genieten van het studentenleven. Dit kan door lid te worden van een studentenvereniging.

Lid worden bij een studentenvereniging in Den Bosch

Twijfel je of lid worden van een studentenvereniging iets voor jou is? Wij hebben alle voor- en nadelen van lid worden bij een studentenvereniging op een rij gezet. Ga tijdens de introductieperiode ook bij zoveel mogelijk verenigingen langs. Zo kan je even proeven van de sfeer en praten met de leden. Studentenverenigingen helpen om nieuwe mensen te leren kennen en een waardevol netwerk in Den Bosch op te bouwen. Bij sommige studentenverenigingen is er een ontgroening en zijn er veel verplichtingen, maar bij andere verenigingen juist niet. Er is dus altijd een studentenvereniging die bij jou past!

Wil je niks missen van de studentenverenigingen in Den Bosch?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

C.S.V. Ichthus

Vind jij Christus, vriendschappen en betrokkenheid belangrijk? Dan is Ichthus een studentenvereniging voor jou! De vereniging is landelijk en heeft ook een vereniging in Den Bosch.

K.S.V. Gremio Unio

Gremio Unio is de oudste en met 700 leden de grootste studentenvereniging van Den Bosch. Deze studentenvereniging is speciaal voor studenten van de HAS Hogeschool.

Studievereniging Collegium

Collegium is de studievereniging van de opleiding Integrale Veiligheid en Bestuurskunde aan Avans Hogeschool in Den Bosch.

Studievereniging La Divina Commedia

SV La Divina Commedia is de studievereniging van ASH aan Avans in Den Bosch. De vereniging organiseert verschillende activiteiten.

Studievereniging Revenue

Revenue is de studievereniging van de Academie voor Financieel Management aan Avans Hogeschool in Den Bosch.

Studievereniging S.V. Communis

S.V. Communis is dé studievereniging voor studenten van Commerciële Economie en International Business aan Avans Hogeschool te ’s-Hertogenbosch.

SV Animoso

S.V. Animoso is de studentengezelligheidsvereniging voor de hogescholen Avans en Fontys in Den Bosch. Ze hebben zes commissies waar je je bij kunt voegen.

Den Bosch Studentenstad

Ga jij studeren in Den Bosch? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Den Bosch heeft diverse hogescholen en een universiteit die verschillende hbo- en wo-opleidingen aanbieden. Ook kun je in Den Bosch makkelijk de overstap van mbo naar hbo maken. En weet je al of je lid wordt van een van de Den Bossche studentenverenigingen? Je vindt hier alle informatie die je nodig hebt als je in Den Bosch gaat studeren!

Wil je tijdens je studietijd niks missen van het studentenleven in Den Bosch Studentenstad?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Studeren in Den Bosch

Ga jij studeren in Den Bosch? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Bosch

Ga je in Den Bosch studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Bosch en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Bosch

Er zijn heel veel redenen om in Den Bosch te studeren, maar ook genoeg om er tijdens je studententijd te wonen! Deze gezellige Brabantse stad heeft studenten van alles te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Bosch

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Bosch Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Bosch

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten. Het studentenleven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.