Skip to main content
Ontdek Den Bosch: top 5 culturele hotspots

Heb je vrije tijd over? Een drankje in je vaste kroeg of een borrel bij Cinq is natuurlijk gezellig, maar soms ben je toe aan iets anders. Speel voor toerist in eigen stad en ontdek Den Bosch eens op een andere manier! Heb je de toeristische highlights al gezien? Onze tips die je echt een keer moet bezoeken:

Rondvaart door Den Bosch

Den Bosch verkennen met de boot had je zelf vast niet over nagedacht. Een rondvaart op de Binnendieze is een aanrader. Je vaart met een boot door en onder Den Bosch terwijl een ervaren gids je van alles over de stad verteld.

Kunst in Den Bosch

Geen cultuur snuiven deze keer, maar kunst snuiven! Ben je in een creatieve bui dan is het Jheronimus Bosch Art Center wat voor jou. Bekijk de beroemde schilderijen van Jheronimus Bosch en laat je inspireren.  

De Verkadefabriek

Iedereen kent natuurlijk de koekjes van Verkade, maar wist je dat de oude fabriek nu een kunstcentrum is? Breng dus zeker een bezoekje aan de voormalige Bossche koekjesfabriek: de Verkadefabriek. Er zijn filmzalen, theatervoorstellingen en een gezellig café-restaurant. Het programma staat altijd vol met leuke activiteiten. In de zomer kan je hier zelfs een openlucht film bezoeken, tof toch?

De Bossche bol

Als je in Den Bosch bent, dan kan je natuurlijk niet vertrekken voordat je de échte Bossche bollen hebt geproefd. De échte Bossche bollen kun je eten bij banketbakkerij Jan de Groot. Reserveren is noodzakelijk door de populariteit!

Verborgen park

Zin om de drukte van Den Bosch even te ontglippen? Ga dan naar het verborgen parkje achter het Bleekerstraatje. Als je aan het einde van dit smalle steegje rechtsaf een poortje doorgaat, kom je bij dit verborgen juweeltje. Het is hier in alle seizoenen prachtig en je kunt er leuk picknicken of een potje levensgroot schaken spelen!

Heb je de culturele highlights afgevinkt? Bekijk hier de leukste restaurants en barretjes van Den Bosch.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Inschrijven

Den Bosch Studentenstad

Ga jij studeren in Den Bosch? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Den Bosch heeft diverse hogescholen en een universiteit die verschillende hbo- en wo-opleidingen aanbieden. Ook kun je in Den Bosch makkelijk de overstap van mbo naar hbo maken. En weet je al of je lid wordt van een van de Den Bossche studentenverenigingen? Je vindt hier alle informatie die je nodig hebt als je in Den Bosch gaat studeren!

Wil je tijdens je studietijd niks missen van het studentenleven in Den Bosch Studentenstad?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Studeren in Den Bosch

Ga jij studeren in Den Bosch? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Bosch

Ga je in Den Bosch studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Bosch en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Bosch

Er zijn heel veel redenen om in Den Bosch te studeren, maar ook genoeg om er tijdens je studententijd te wonen! Deze gezellige Brabantse stad heeft studenten van alles te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Bosch

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Bosch Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Bosch

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten. Het studentenleven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.