Skip to main content

Wonen in Den Bosch

Er zijn heel veel redenen om in Den Bosch te studeren, maar ook genoeg om er tijdens je studententijd te wonen! Deze gezellige Brabantse stad heeft studenten van alles te bieden. Er zijn studentenverenigingen, verschillende studiemogelijkheden, leuke restaurantjes en een bruisend uitgaansleven. Veel studenten gaan dan ook op kamers in Den Bosch. Wil of ga jij ook in Den Bosch wonen? Je vindt hieronder alle informatie die je nodig hebt over wonen in Den Bosch!

Tip: wil je op de hoogte blijven van het laatste kameraanbod in Den Bosch? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Kamers in Den Bosch

Wonen in Den Bosch is superleuk! Den Bosch is namelijk een echte studentenstad met veel kamers, appartementen, studio's en studentenhuizen. Vind hier je ideale studentenkamer!

Zoektips voor een kamer in Den Bosch

Zoeken naar een kamer in Den Bosch kan een hele klus zijn. Hulp nodig? We geven je wat zoektips waardoor je zoektocht naar een kamer of appartement in Den Bosch wat makkelijker wordt.

Antikraak wonen in Den Bosch

Antikraak wonen in Den Bosch kan aantrekkelijk zijn in je studententijd. Antikraak betekent goedkoop wonen in de stad op vaak unieke locaties! Zo leer je Den Bosch snel kennen. Flexibiliteit is wel belangrijk bij antikraak wonen. Lees hier meer!

De leukste studentenwijken in Den Bosch

Wil jij op kamers in Den Bosch? Dan is het wel zo handig om te weten waar je moet zijn als student. Wij zochten uit wat de leukste studentenwijken in Den Bosch zijn!

Woonruimte in Den Bosch

Voor je op kamers gaat in Den Bosch is het handig om te weten welke woonmogelijkheden er zijn. Ga je kopen of huren? Wil je met andere studenten wonen of woon je liever bij een hospita of alleen?

Inschrijven in de gemeente Den Bosch

Als je naar Den Bosch verhuist, dan moet je je inschrijven bij de gemeente. Geef je je verhuizing niet door, dan maak je kans op een boete!

Huurtoeslag: wat is het en hoe vraag je het aan?

Huur jij een kamer of appartement en voldoe je aan de voorwaarden van de belastingdienst, dan kom je in aanmerking voor huurtoeslag! Als student heb je hier vaak recht op.

Gemeente Den Bosch

Het aanvragen van een rijbewijs, een paspoort en het inschrijven als inwoner gebeurt bij de gemeente. Een overzicht waar je moet zijn, wat je mee moet nemen en waarvoor je bij de gemeente terecht kan.

Wat is hospiteren en hoe werkt het?

Als er een kamer vrijkomt in een studentenhuis, organiseren de bewoners vaak een hospiteeravond. Wat is dat precies en hoe bereid je je zo goed mogelijk voor?

Kamer verhuren

Wil jij (tijdelijk) jouw kamer verhuren? We hebben op een rij gezet hoe je makkelijk en snel je kamer onderverhuurt en waar je op moet letten!

Den Bosch Studentenstad

Ga jij studeren in Den Bosch? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Den Bosch heeft diverse hogescholen en een universiteit die verschillende hbo- en wo-opleidingen aanbieden. Ook kun je in Den Bosch makkelijk de overstap van mbo naar hbo maken. En weet je al of je lid wordt van een van de Den Bossche studentenverenigingen? Je vindt hier alle informatie die je nodig hebt als je in Den Bosch gaat studeren!

Wil je tijdens je studietijd niks missen van het studentenleven in Den Bosch Studentenstad?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Studeren in Den Bosch

Ga jij studeren in Den Bosch? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Bosch

Ga je in Den Bosch studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Bosch en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Bosch

Er zijn heel veel redenen om in Den Bosch te studeren, maar ook genoeg om er tijdens je studententijd te wonen! Deze gezellige Brabantse stad heeft studenten van alles te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Bosch

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Bosch Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Bosch

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten. Het studentenleven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.